Fotbollsspelaren och bemanningsprofilen Emir Cosic har tagit ett nytt steg i
karriären. Nu återfinns han som säljare hos Puls Bemanning.

Emir har gedigen erfarenhet av bemanningsbranschen. Han har tidigare jobbat som säljare och rekryterare på Manpower och haft Jönköpings län som arbetsfält. Nu får han en liknande roll på Puls Bemanning, men ska jobba i GGVV-regionen, med betoning på Värnamokontoret.
Hur kommer det sig att du har börjat på Puls?
– Det har legat lite i luften. Jag känner Jonas (delägare i Puls) sedan tidigare, vi spelar fotboll ihop. Så det har blivit att vi har kommit in på jobbsnack. Dessutom har Puls ett arbetssätt som tilltalar mig, och det skall bli riktigt roligt att komma igång.
För att tala i fotbollstermer; Puls har gjort en riktig drömvärvning med
rekryteringen av dig?
– Ha ha! Ja, det är ju upp till bevis, jag ska bidra med den erfarenhet jag har samlat på mig. Puls har ett väldigt gott rykte och det vill jag fortsätta bygga på. Jag ser bara positivt på framtiden.

Stort kontaktnät viktigt

Vad är din största utmaning framöver?
– Att hitta lämpliga kandidater som matchar förfrågningarna från kunderna. Det kan vara svårt idag, att hitta rätt person till rätt plats där ligger utmaningen idag. Det är ont om arbetssökande med industrierfarenhet idag.

Puls Bemanning

Hur hittar du dem?
– Det är väldigt olika; sociala medier som tex Facebook, olika typer av annonsering och även ett brett kontaktnät. Kanske någon bekant känner någon som har funderingar på byta jobb. Man får dra i alla trådar i denna branschen.
– I det här jobbet är man aldrig ledig egentligen. Jag kan inte gå och köpa bröd på Ica utan att träffa någon som jag börjar snacka jobb med.
Det är viktigt med det lokala kontaktnätet du har, som är uppvuxen i Gislaved och känner många?
– Ja, det är det. Utan ett bra kontaktnät är det betydligt svårare.

Karriär inom industrin

Puls Bemanning är inriktad på jobb inom industrin. För många har just ett jobb genom ett bemanningsföretag blivit ett första steg till en karriär inom industrin.
– Javisst är det så, det finns stora möjligheter. Med lite vilja och rätt inställning kan man komma jättelångt. Emir har själv erfarenhet från industrin. Innan han hoppade på bemanningsbranschen var han produktionsplanerare och logistikansvarig på ett industriföretag i Anderstorp.

Tar hand om de nya

Många unga får sina första jobb genom bemanningsföretagen.
Kan det inte vara lite skrämmande första gången, om man inte har varit på
industri tidigare?
– Vi tar väl hand om våra nyanställda. Vi ser alltid till att de får en introduktion och blir förberedda på vad som väntar dem.
– Första dagen följer vi alltid med dem ut, så det finns ingen anledning att vara orolig för det. Och dyker det upp problem så går det alltid att få tag i oss. Jag är alltid anträffbar, säger Emir.
Puls Bemannings lokaler i Värnamo ligger i det vackra gamla bankhuset vid rondellen där Storgatsbacken möter Jönköpingsvägen.
Det är fina lokaler ni har här.
–Ja, det är fint och det är ett riktigt skönt gäng att jobba ihop med på Puls, så det kan inte bli bättre.

Emir Cosic Puls Bemanning