Loading

Skriv ditt CV på bästa sätt!

Hur skriver man egentligen sitt CV på bästa sätt? Ska man alltid skicka med ett personligt brev? Hur viktigt är det med en bra bild? Ska man verkligen ha med alla sina tidigare jobb? Frågorna är många, och det finns egentligen inget sätt som är det rätta. Anela har samlat några punkter som vi på PULS tycker är viktigaste att ha med i sitt CV och tips på saker att tänka på.

 

När du skriver ditt CV är det viktigt att den du söker jobb hos får så mycket information av dig som möjligt. Därför är det viktigt att inkludera allt som kan vara relevant att veta. Det finns mycket som kan kännas relevant, men vissa punkter är extra viktiga att ha med.

 

  1. Kontaktuppgifter. Namn, ålder, telefonnummer & mejladress.
  2. Arbetslivserfarenheter. Lista upp tidigare arbetsplatser och arbetsuppgifter.
  3. Utbildning. Vilka skolor har du gått på? Vilka program har du läst? Har du läst någon enstaka kurs som kan vara relevant att veta om?
  4. Projekt/Certifiering. Besitter du några specifika certifikat eller har du genomfört något projekt som kan vara relevant att ha med?
  5. Om mig. Skriv en del om dig själv, så att arbetsgivaren får en bra bild om vem du är som person. Tänk på att hålla det kort och koncist!
  6. Referenser. Hänvisa arbetsgivaren till personer som du tidigare varit i kontakt med i ditt arbetsliv. Det kan exempelvis vara en tidigare chef som du vet var nöjd med ditt jobb.

 

Förutom det faktiska innehållet är det självklart också viktigt att arbetsgivaren får en positiv uppfattning av dig. Därför kan det vara bra att tänka på vissa saker, för att ge en så proffsig och bra bild av dig själv som möjligt.

 

  1. Skriv noggrant och tänk på att texten måste vara så lättöverskådlig och tydlig som möjligt. Om din text är bra skriven ger det arbetsgivaren ett seriöst och proffsigt intryck.

 

  1. Lyft fram dina specialkunskaper. Visa arbetsgivaren varför hen ska välja att anställa just dig och ingen annan.

 

  1. Välj en bra bild som passar. En bild är väldigt viktigt för att arbetsgivaren ska få en uppfattning av vem du är. Om du inte ha någon bra bild på dig själv, be en kompis ta en!

 

  1. Skicka alltid ditt CV som en PDF. Det ser proffsigt ut!